Дейност 6 - Провеждане на проява със спортен характер за насърчаване на здравословния начин на живот -" Плажна ЛИГА"

Дейността бе планирана да се проведе като инициатива- възможност за безплатно участие в състезания по бягане в различни дисциплини (1; 2.5; 5; 10; 21км), които ще се проведат на плажни ивици.
Атлетическите дисциплини и аматьорското бягане се радват на изключителна популярност в последните години и предоставихме безплатен шанс за голям брой младежи да се запознаят с атлетиката и да участват на състезание. Това им позволи да възприемат спортната култура в спокойна среда и да имат възможност да надградят своите компетенции.
Участниците имаха възможност да участват в различни спортни надпревари с оглед насърчаване на здравословния начин на живот и социално отговорното поведение. Всяка дейност беше съпътствана и с беседа, информационна кампания и демонстрация.
Проведохме дейността съобразно предварително предвидения график – Несебър, Бургас и Росенец, като успяхме да привлечем и представители на местната спортна и младежка общност.

Летните месеци бяха удобен момент, в който да се проведат кампаниите, както и да се разпространи информация за дейностите и да се достигнат максимално голям брой младежи от рисковите групи.

Младежите в неравностойно положение бяха привлечени да участват и от факта, че плажното бягане не изисква екипировка, дори и маратонки, което значително намалява ограничаващите ги фактори. За да се постигне състезателност, се осигури и времеизмерване, което даде шанс на участниците да видят своето време, както и да се формира класиране. Дистанциите е планирано да бъдат от 1 до 21 км, което ще позволи на всеки участник да прецени своите възможности.

Sport 2 you

Sport2you

Връзки

Публикации

За Sport2you

  • Понеделник-Петък16:00 - 20:00
  • Събота10:00 - 20:00
  • НеделяПочивен