Дейност 5 - Инициатива насочена към изграждане на умения за насърчаване на здравословен начин на живот - Мултиспорт фестивали "Ти можеш"

Концепцията за тази дейност бе да приложим нашите умения по практикуване на различни видове спорт на открито, като възнамерявахме да приобщим голям брой младежи от широката общественост към дейностите. За да увеличим възможността за досег с младежи ние привлякохме и различни клубове, които имат сходен профил, за да създадем мултиспорт минифестивали за участниците.
Клубовете участваха пряко – с демонстрация или непряко – като участници, като ментори, съдии и доброволци. С оглед старта на спортния календар на много клубове само за летните месеци предвид КОВИД ограниченията, много от тях успяха да присъстват само с няколко представителя.
На етап провеждане вярваме, успяхме да привлечем следните организации, които ни асистираха в провеждането на дейността, а именно:
1. Парк Морска градина Бургас- участие на клубове по Джудо и Зумба
2. Росенец – Карате клуб ЦАНЕВ Бургас
3. Несебър – Участие на ментори и спортни доброволци от Общински футболен клуб НЕСЕБЪР, Кайт и сърф представители от Несебър и преподаватели по физическо възпитание и спорт.
4. Каланджа – Зумба и Народни танци
5. Царево - спортни игри, предизвикателства за младежи - плажни спортове и участници от Вело клуб „ВЕЛО ЦАРЕВО“
Всички дейности бяха отворени и безплатни за всички участници, които имаха желание, защото нашата концепция беше те да се запознаят с различни дейности за повишаване на здравословния начин на живот и физическата активност. Организирахме и различни инициативи и игри, включително и за деца, с които да привлечем родителите да се включат към изпълнението на дейността.
Проведохме дейността в различни етапи на лятото, където нямаше КОВИД ограничения и беше възможно да се проведе с оглед на метеорологичната обстановка.
В рамките на дейността проведохме, заснехме и публикувахме видео-обучителни ресурси, с различна продължителност под надслов „Тренирай с мен“. Целта на клиповете бе да се представи правилно изпълнение на различни физически упражнения/движения в домашна обстановка или с ограничен инвентар. Представихме и готови тренировъчни програми (структура на изпълнение) за практикуване в домашни условия, с подръчни средства, при продължително прекарано време в хоум-офис или локдаун. Клиповете бяха заснети професионално, в подходяща тренировъчна обстановка, с професионално осветление и обработка
По време на осъществяването на дейностите се осигурява публичност относно ролята на ММС и Програмата за развитие и насърчаване на здравословното състояние на младежите.
Темите на обучителните ресурси бяха насочени към:
- Тема - Комплексни тренировъчни програми за практикуване в домашни условия
- Тема - Тренировка за горна част на тялото в домашни условия
- Тема - Тренировка за долна част на тялото в домашни условия
- Тема - Антистрес и йога практики за практикуване в домашни условия

Дейността беше и специфично насочена и към младежи в неравностойно положение, които опитахме да привлечем посредством асистенцията на общината и дирекцията за социални дейности/социално подпомагане. Поради влошената ковид обстановка и влошеното емоционално състояние следствие на стрес, напрежение и отпадане на голям брой от техните ресоциализиращи занимания ние не успяхме официално да включим младежи от групите. С оглед да ги включим, се свързахме с дирекция „Младежки политики“ и „Социални дейности“, които ни оказаха съдействие и изпратихме покана с план график, както и уведомявахме с други средства представителите на социалния патронаж. В следствие на това, не малък брой младежи се включиха, в събитията, когато имаха възможност.

За реализирането на дейността закупихме и спортен инвентар, който ни позволи да се реализира дейността в цялост.

Албум – Царево

Sport 2 you

Sport2you

Връзки

Публикации

За Sport2you

  • Понеделник-Петък16:00 - 20:00
  • Събота10:00 - 20:00
  • НеделяПочивен